Je wilt een springkussen huren, maar past het springkussen nu in je auto?

Na tientallen vragen van je zoon of dochter ga je toch maar overstag: je wilt een springkussen huren voor de verjaardag van je kind. Er komen een handjevol kinderen, een stuk of 5 tot 8 kinderen. Een ontzettend groot springkussen heb je dus niet nodig. Als er 6 tot 10 kinderen tegelijkertijd kunnen springen dan is dat voor jou meer dan voldoende. Daarnaast is de ruimte in je tuin ook niet onbeperkt, de allergrootste springkussens vallen dus al snel af.

Het springkussen wat je wilt huren moet dus aan een aantal voorwaarden voldoen: er moeten genoeg kinderen in kunnen springen én het moet in je tuin of op de oprit opgeblazen kunnen worden. Je hebt dan direct de twee belangrijkste criteria bij het kiezen van een springkussen te pakken. Op onze website hebben de springkussens in diverse categorieën ingedeeld: klein, middel, groot en specials. Elke categorie heeft zijn eigen afmetingen en bepaalde capaciteit kinderen.

 

 Klein (4x3  meter)

 Middel (5x4  meter)

 Groot (5x6  meter)

 Specials (5x6  meter)

 Benodigde ruimte 

 5x7 meter

 6x8 meter

 7x9,5 meter

 7x9 meter

 Aantal kinderen 

 6 tot 8 kinderen

 10 kinderen

 14 tot 18  kinderen

 10 kinderen

 

Populaire springkussens om zelf af te halen

Als we kijken naar de tabel dan kunnen we zeggen dat kleine springkussens en middelgrote springkussens voor de meeste feestjes voldoende zijn. Deze springkussens zijn ook de springkussens die je relatief gemakkelijk zelf met je eigen auto kunt ophalen. De kleine springkussens passen in vrijwel elke auto, voor de middel springkussens heb je een stationwagen of groter nodig. Met twee personen zijn deze luchtkussens ook makkelijk op te blazen en weer op te ruimen.

 

Welke springkussens passen in welke auto?

Zelfs in de allerkleinste auto past al een springkussen. Het meest ideale vervoersmiddels is natuurlijk een bestelauto, maar wij begrijpen ook dat u die waarschijnlijk niet tot uw beschikking heeft. Om duidelijk te kunnen maken wat voor soort auto je minstens nodig hebt om een bepaald springkussen zelf op te kunnen halen hebben wij een test gedaan met de volgende auto’s:

  • Seat Arosa (vergelijkbare modellen: VW Up, Toyota Aygo, Citroën C1, Peugeot 107 e.a.)
  • Seat Ibiza (Hatchback model auto, vergelijkbare modellen: VW Polo, Opel Corsa, Suzuki Swift, Skoda Fabia, Hyundai I20, Toyota Yaris, Renault Clio e.a.)
  • Renault Megane Station (Stationwagon, vergelijkbare modellen: Opel Astra Wagon, Ford Focus Wagon, Peugeot 308, VW Golf Variant e.a.)
  • Volvo S70 (Sedan, vergelijkbare modellen: alle modellen waarvan alleen kofferruimte bruikbaar is, bijvoorbeeld doordat bank niet goed plat kan of dat de opening, die door het inklappen van de bank ontstaat, minder dan 75cm hoog is)

Bij de test hebben we in elke auto de achterbank naar beneden geklapt.

In onze test zijn de SUV en een bestelbus niet meegenomen. In de volgende alinea worden deze wel in de tabel benoemd. De resultaten voor deze twee modellen komen voort uit onze ervaring met het inladen van auto's van klanten. 

 

Welk kussen past nu in mijn auto?

Met behulp van voorgaande alinea kun je bepalen met welke auto jouw auto te vergelijken is. Wij hebben de rest voor je gedaan. Alles opgemeten, gepast, nog eens gekeken en opnieuw ingeladen. Net zolang tot we al onze kussens uit de categorieën klein en middel in elke auto hebben proberen in te laden. Wil je een kussen huren, kijk dan eerst in onderstaande tabel of het springkussen wel in je auto past:

Past het springkussen in mijn auto?

 

Hoe vol zit mijn auto dan met springkussen?

Tijdens onze grote springkussen-in-auto-pas-test hebben we natuurlijk ook veel foto’s gemaakt. Met bovenstaande tabel kan je de keuze voor welk springkussen in je auto past, al maken. Maar om het wat inzichtelijker te maken hebben we springkussens in de auto’s, welke in de tabel worden genoemd, gelegd. Zo krijg je een idee hoe ‘vol’ je auto zit bij het zelf vervoeren van een springkussen.

Klein springkussen mini in een Seat Arosa

Een mini springkussen in een Seat Arosa

Een klein midi springkussen in een Seat Arosa

Een midi springkussen in een Seat Arosa

Midi springkussen met glijbaan in een Seat Arosa

Een midi springkussen met glijbaan (multifun) in een Seat Arosa

Springkussen midi in een Seat Ibiza

Een midi springkussen in een Seat Ibiza

Springkussen midi Multifun in een Seat Ibiza

Een midi springkussen met glijbaan (multifun) in een Seat Ibiza

Springkussen Mini in een VolvoS S70 Sedan

Springkussen mini in een Volvo S70 (Sedan)

Springkussen mini in een stationwagen

Mini springkussen in een Renault Megane Station

Springkussen middel groot in een Stationwagen

Springkussen middel in een stationwagen (Renault Megane Station)

Springkussen middel multifun in een stationwagen

Springkussen middel multifun in een Renault Megane Stationwagen


In elke auto past een springkussen

Zoals je ziet past in vrijwel elke auto wel een springkussen, in de ene auto weliswaar een grotere dan in de andere auto. De meeste gelegenheden waarvoor een springkussen zelf door een huurder wordt opgehaald zijn vaak toch de kinderverjaardagen of voor gewoon gebruik in het weekend. Vaak zijn de mini, midi en midi met glijbaan dan vaak ruim voldoende. En zoals je ziet gaan die in praktisch elke auto.