Wat kost een springkussen huren?

 

Je kinderen zijn enthousiast en roepen al een poosje: 'mama, papa, ik wil ook een springkussen'. In het winkelcentrum, op de voetbalclub of op school hebben ze lekker gesprongen op een leuk springkussen of gave stormbaan en nu willen ze thuis ook. Ok, je bent zo goed als om, maar zit nog wel met de vraag: Wat kost een springkussen huren? In dit artikel geven we je meer informatie over de kosten van het huren van een springkasteel.


Prijs afhankelijk van grootte springkussen

Als je op internet rondsurft dan vliegen de priijzen van springkussens je om de oren. Van tientjeswerk tot bedragen ver over de 100 euro. Zoals bij wel meer artikelen is ook bij springkussens de prijs onder meer afhankelijk van de grootte. Grofweg zijn er een aantal verschillende springkussens:

Hoe kleiner het springkussen hoe kleiner de prijs meestal ook is. Bij de meeste verhuurders huur je een klein kussen zonder dankje tussen de 45 en 60 euro. een Normaal springkussen kost vaak tussen de 80 en 120 euro en de Multiplay Springkussens variëren over het algemeen tussen de 100 en de 150 euro. Het formaat van een kussens is echter niet het enige wat de prijs bepaald.


Onderhoud kost ook geld

Je wilt vast niet dat je kinderen op een vies springkussen moeten springen omdat er nog allerlei viezigheid in ligt. Je hebt vast liever dat je kinderen op een mooi schoon en goed onderhouden springkussen spelen in plaats van op een springkussen met allerlei moddervlekken en andere troep. De betere verhuurders controleren altijd elk kussen als het terug komt van een klant. Het kussen wordt uitgevouwen, schoongezogen en met een natte doek afgenomen. Dit kost uiteraard tijd. Voor het uitvouwen/uitpakken, schoonmaken en weer opvouwen moet je al snel een uur rekenen. Dit zit bij de huurprijs in. Vind je op internet dus een extreem goedkoop springkussen waarbij je denkt: 'wow, das een goedkoop kussen, die wil ik hebben', bedenk dan dat de kans aanwezig is dat de kosten voor de schoonmaak wel eens uitgespaard kunnen zijn... Dit is natuurlijk niet bij alle verhuurbedrijven zo, maar bijzonder lage prijs kan wel als een indicatie voor de staat van het luchtkussen gezien worden.


Onder de streep

De prijs van een luchtkussen wordt bepaald door de inkoopprijs, het formaat en personeelskosten (hoeveel de verhuurder besteed aan de schoonmaak). Onderstaande prijzen zijn richtprijzen welke je in gedachten kunt houden:

Prijs is uiteraard een belangrijk criteria bij het kiezen van een springkussen, maar niet per sé de doorslaggevende factor. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je een mooi en schoon kussen hebt. Ga dus ook een beetje op je gevoel af wat je krijgt bij een bepaalde verhuurder.

Wij wensen je veel succes met het kiezen van een cool springkussen waarop je kinderen helemaal door het dolle heen kunnen!